Een uitvaart waar muziek in zit

Muziek speelt vaak een belangrijke rol bij een afscheidsceremonie. Er zijn diverse mogelijkheden voor muziek tijdens de uitvaart, afhankelijk van de gekozen locatie. Zo bent u in een kerk vaak gebonden aan een vast (religieus) repertoire, met mogelijk wat ruimte voor zelf gekozen nummers. In een crematorium of andere afscheidslocatie zijn de mogelijkheden qua muziek onbeperkt, eventueel ook in combinatie met beeldmateriaal.

Taal van de emotie

De favoriete muziek van de overledene, uw eigen gevoelens verwoord door muziek; niet voor niets wordt muziek ook wel de taal van de emotie genoemd. Het maakt de uitvaart persoonlijk. Een mooie songtekst zet de gasten aan tot denken of laat hen mijmeren over mooie herinneringen. Een kleinkind dat piano speelt, een speciale uitvaartzanger met het lievelingslied, een prachtig luisterlied op cd; het maakt het afscheid persoonlijk en bewogen. Muziek kan daarnaast ook een rode draad vormen, die alle sprekers en rituelen met elkaar verbindt.

Muziekkeuze

Als er geen muziekkeuze bekend is voor een uitvaart in een kerk, kan de pastoor of dominee helpen bij uw keuze. Mogelijk kan het koor de gewenste gezangen laten horen. Indien u zelf de keuze maakt, neem dan de tijd om hier goed over na te denken. Daarna kunt u de gekozen nummers in de juiste volgorde op een cd of usb stick zetten. Controleer of alles er goed op staat, zonder haperingen. Zorg ervoor dat de muziek een dag van tevoren aanwezig is op de locatie van de afscheidsceremonie. Vaak wordt er dan getest in uw aanwezigheid. Sommige aula's beschikken zelf over een groot muziekbestand, waardoor u de muziek niet zelf hoeft aan te leveren. Het is wel zinvol vooraf te luisteren naar de gewenste vertolkingen. Wanneer er livemuziek gespeeld gaat worden, is het goed vooraf te bepalen waar de muzikanten gaan staan. Als er buiten muziek gemaakt wordt, bijvoorbeeld op een begraafplaats, speelt het weer daarbij een belangrijke rol.

Regie

Het aantal muziekstukken dat u tijdens de afscheidsceremonie wilt afspelen of laten spelen, bepaalt u zelf. U mag ook zelf bepalen wanneer u wat wilt laten horen. Mocht u dat lastig vinden, dan kan onze uitvaartverzorger u hierin ondersteunen. Wij verzorgen graag namens u de regie van een persoonlijke uitvaart, met passende muziek die de door u gewenste sfeer schept.

Contact

  • Uitvaartonderneming Van Dijk / Uitvaartcentrum Van Dijk
  • Wanroijseweg 42
  • 5451 HA Mill
  • Telefoon: 0485-452868 
  • E-mail: info@vandijk-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.